Konkursi


Ponovo je aktivirana stranica posvećena konkursima na blogu, na kojoj se nalaze ažurni konkursi.


Konkurs za Tavusov zbornik - rok 30. septembar 2021.  

 
NVO Tavus raspisuje konkurs za objavljivanje u prvom Tavusovom zborniku. Na konkurs se može slati poezija i proza (kratke priče). Jedan autor može poslati najviše tri dela iz obe kategorije. Priče ne treba da budu duže od tri stranice u Word-u. Pravo učešća imaju svi autori koji imaju želju da objavljuju.

Radove slati isključivo u elektronskoj formi u Word-u na mejl: konkurs.tavus@outlook.com
Uz radove na mejl poslati i kratku biografiju, adresu stanovanja i kontakt telefon.

Pristigle radove će ocenjivati žiri u sastavu:
Enes Halilović, književnik
prof. dr Dušan Živković
Ersan Muhović, književnik

Rok za slanje radova je 30. 9. 2021.
Odluka žirija biće objavljena krajem godine ili početkom naredne. Zbornik poezije i proze nagrađivanih autora biće na prodaju, a prihod od prodaje će ići u humanitarne svrhe.

Nagrada Atanasije Stojković za prvi roman - rok 1. novembar 2021. 


Rukopise na konkurs treba dostaviti u 3 mašinski ili kompjuterski otkucana primerka. Uz otkucane primerke dostaviti i jedan CD sa narezanim tekstom romana u PDF ili WORD formatu.

Rukopisi se potpisuju šifrom a rešenje šifre se dostavlja u zasebnoj koverti.

Za učešće u konkursu, potrebno je popuniti prijavu, koja se može preuzeti na sajtu biblioteke.

Pristigle rukopise ocenjivaće tročlani žiri sastavljen od jednog književnika, jednog književnog kritičara i jednog predstavnika Gradske biblioteke ”Atanasije Stojković”.

Najuspešniji rukopis po oceni žirija Gradska biblioteka ”Atanasije Stojković” će nagraditi objavljivanjem o svom trošku, u tiražu od 500 primeraka, od kojih će autoru pripasti 30% tiraža.

Konkurs je otvoren do 1. novembra 2021. godine.

Radove slati na adresu:

Gradska biblioteka ”Atanasije Stojković”
(Za Kokurs ”Atanasije Stojković”)
Glavna 131
22400 RUMA


Dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 022/495-047 ili e-mail bibruma@mts.rs.

 

Konkurs za nagrade "Đuro Damjanović" i "Stanko Rakita" - rok 31. oktobar 2021. Udruženje književnika Republike Srpske Podružnica Banjaluka raspisalo je konkurs za nagrade "Đuro Damjanović" koja se dodjeljuje za najbolju knjigu objavljenu na srpskom jeziku u 2020. godini i "Stanko Rakita" koja se dodjeljuje za najbolju knjigu za djecu objavljenu na srpskom jeziku u 2020. godini.

Oba priznanja sastoje od povelje i novčanog iznosa. Konkurs je otvoren do 31. oktobra 2021. godine, a o dobitniku će odlučivati tročlani žiri. Izdavači i autori knjige (tri primjerka) mogu poslati (ili donijeti) na sljedeću adresu: Udruženje književnika Republike Srpske Podružnica Banjaluka, Veselina Masleše 20, Banjaluka.